Независимо че седмици наред народните представители са се вторачили в

...
 Независимо че седмици наред народните представители са се вторачили в
Коментари Харесай

Летният сезон зависи от депутатите

 Независимо че седмици наред народните представители са се вторачили в изборното законодателство и преференциите, различен закон плаче за незабавна смяна, в случай че желаеме да не се провали летния туристически сезон.
Най-голямата работодателска организация в бранша - Националният ръб по туризъм, към този момент изпрати до шефа на Народното събрание Цвета Караянчева писмо, в което показва мощно безпокойствие, че концесиите на плажове са стопирани от юридически проблем. Той стартира още с решението на депутатите от 1 януари 2019 година, след като процедурата по отдаването на плажовете става към този момент по Закона за концесии. Това наложи  правенето на специфична разпоредба, чието приемане обаче няма по какъв начин да се случи, тъй като има обжалване, а съвещанието на Върховен административен съд е планувано едвам за средата на юни.

За да не се провали сезонът и да се успокоят огромните туроператори, които още занапред желаят и подписан контракт със стопанина на плажа, туристическите шефове молят депутатите да създадат нещо просто: Да върнат концесиите за  морските плажове по Закона за устройство на Черно морското крайбрежие, както е 2006 г насам.

Процедурите следва да улесняват бизнеса, тъй че да бъде подтикван да кандидатства за морски плажове, а не да бъде спъван с тежки административни процедури, написа шефът на сдружението Красимир Гергов. Той напомня, че бранша прави 12% от Брутният вътрешен продукт, в него 70% е делът на летния туризъм, а заетите са 335 000 души.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР